02.03.2020 - 16:03
Receta për: 4 persona
E keni provuar ndonjëherë këtë recetë? Shumë e veçantë dhe tepër praktike për t’u përgatitur kurdoherë.
INGREDIENTËT
- 3 patate me madhësi mesatare
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë e grirë imët
- 2 thelpi hudhra
- 1 filxhan me misra
- 1 filxhan me fasule të zeza (konservë)
- 1 filxhan me djathë parmigiano të grirë imët
- Për salcën:
- 1 lugë gjelle qepë pluhur
- Pak spec të kuq pluhur
- Kripë, piper të zi
- ½ lugë gjelle fara kumini
- 4 qepë të njoma prerë imët
- 6-8 lugë gjelle djathë vegan
- Salcë pikante për shije
UDHËZIMET
- Patatet i lani mirë, i ndani përgjysmë dhe i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
- I fusni në furrë të piqen për 12 minuta në temperaturë 180 gradë.
- Ndërkohë në një tas bashkoni misrat, fasulet, vajin e ullirit, qepën, hudhrat dhe djathin parmigiano.
- Nxirrni patatet dhe sipër i shtoni mbushjen që përgatitët. I fusni në furrë edhe për 5 minuta të tjera.
- Ndërkohë përgatisni salcën duke bashkuar të gjithë përbërësit e saj në një tas.
- Nxirrni patatet, i shtoni sipër salcën dhe shijojini të ngrohta!