06.03.2020 - 15:16
Receta për: 4 persona
Djathi parmigiano dhe tërësia e përbërësve të tjerë do ta bëjnë këtë pjatë të ketë një shije të pabesueshme!
INGREDIENTËT
- 500 gram patate të ëmbla
- 2 lugë çaji kripë
- ¼ filxhan me gjalpë
- 4 thelpi hudhra
- 2 lugë gjelle miell
- 1 filxhan me lëng pule
- 1 filxhan me djathë parmigiano të grirë
- Borzilok i freskët i copëtuar
- Kripë dhe piper të zi
UDHËZIMET
- Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë patatet e ëmbla.
- Pas 15 minutash i hiqni nga zjarri. I kulloni në ujë të ftohtë, i prisni përgjysmë dhe i lini mënjanë.
- Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni hudhrat dhe më pas miellin.
- I përzieni vazhdimisht. Gradualisht i shtoni lëngun e pulës dhe vazhdoni t’i trazoni.
- Tani i shtoni pak piper të kuq, të zi dhe djathin parmigiano.
- I përzieni. Nëse masa është shumë e trashë, atëherë i shtoni pak qumësht.
- Pas 5 minutash, shtoni në tigan patatet dhe i përzieni me kujdes të gjitha bashkë.
- I servirni me bozilok të freskët para se t’i shërbeni!