21.04.2020 - 14:15
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- 2 banane
- ¾ filxhan me miell specifik për petulla
- 2/3 gotë me ujë
- Gjalpë për skuqje
- Shurup panje ose reçel sipas dëshirës për servirje
UDHËZIMET
- Bananet i qëroni, i ndani përgjysmë.
- Gjysmat sërish i prisni në dysh përsëgjati.
- Në një enë bashkoni ujin me miellin e petullave.
- I përzieni mirë dhe filloni lyeni bananet me masën që përgatitët.
- Më pas i vendosni për t’i skuqur në një tigan me gjalpë.
- I skuqni mirë nga të dyja anët derisa bananet të marin një ngjyrë të artë.
- Pas 2-3 minutash i shërbeni nëpër pjata duke i shtuar sipër shurupin e panjës, reçelin ose çokollatë të shkrirë. Ju bëftë mirë!