29.04.2020 - 15:19
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- Për peston:
- Disa gjethe borziloku të freskët
- 3 thelpi hudhër
- 2 lugë gjelle me fara pishe
- ½ filxhan me vaj ulliri
- ½ filxhan me djathë të grirë parmigiano
- Pak kripë dhe piper për shije
- Për sanduiçin:
- 4 panine të gatshme
- 4 lugë gjelle salcë pesto
- 4 shirita djathë mozzarella
- 4 feta domateje
- 1 gjoks pule i skuqur dhe i thërrmuar
- ½ avokado i prerë në feta-feta të vogla
UDHËZIMET
- Për përgatitjen e pestos mjafton të bashkoni në një procesor të gjithë përbërësit e saj dhe t’i trazoni për disa sekonda derisa të formoni një masë homogjene. Ruajeni në frigorifer.
- Ndërkohë paninet i ndani përgjysmë, por jo krejtësisht.
- Secilën e lyeni nga brenda me 1 lugë gjelle pesto, vendosni djathin, domatet, mishin e pulës dhe dy feta avokado.
- E ngrohni në toster për 3-5 minuta derisa djathi të shkrijë dhe buka të bëhet krokante.
- Shijojini të ngrohta!