MENU
klinika

"Receta e mamit"

Supë vegane me domate, xhinxher dhe njoki

13.05.2020 - 15:27

INGREDIENTËT

  • 3 thelpinj hudhër
  • Xhinxher
  • 2-3 lugë pluhur kerri
  • 1-2 lugë borzilok i grirë
  • 1-2 rigon i thatë
  • Spec djegës pluhur
  • Domate të konservuara 400gr
  • 400 gr qumësht kokosi
  • 250 gr qiqra
  • 450 gr njoki

UDHËZIMET

  1. Si fillim vendosni njokit të ziejnë.
  2. Në një tenxhere të lyer me vaj hidhni qepën, hudhrat dhe xhinxherin të skuqen për 5 minuta.
  3. Pastaj shtoni me kujdes pluhurin e kerrit, borzilokun dhe rigonin.
  4. Me ngadalë shtoni domatet, qiqrat dhe qumështin e kokosit.
  5. Përzijini dhe lërini të ziejnë për 15 minuta .
  6. Provojeni për kripëdhe piper.
  7. Pasi supa është gati shtoni brenda njokit e ziera duke i përzier deri sat ë kombinohen mirë.
  8. Supa me njoki është gati për t’u shërbyer.