MENU
klinika

"Receta e mamit"

Speca të mbushur me mish, domate dhe djathë!

22.05.2020 - 14:26

INGREDIENTËT

  • 5 speca të mëdhenj
  • 1 qepë të vogël
  • Domate të konservuara
  • Mish viçi
  • 2 gota oriz të gatuar
  • 1 vezë
  • 2 filxhan djathë cedar
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper
  • 1 lugë gjelle erëza italiane
  • 3 thelpinj hudhër të grirë
  • 1/2 filxhan supë ose ujë
  • Majdanoz

UDHËZIMET

  1. Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat.
  2. Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë.
  3. Përziejini mirë për tu kombinuar.
  4. Mbushni secilin spec me përzierje.
  5. Shtoni supën ose ujin tuaj në tenxheren me avull dhe vendosni specat sipër.
  6. Mbyllni kapakun.
  7. Dhe vendoseni tenxherën të bëhen specat.
  8. 5 minuta para se të mbarohen hidhuni sipër djathin dhe piperin dhe vendoseni përsëri kapakun për dy minuta.