MENU
klinika

"Receta e mamit"

Patatet më të shijshme me recetën tradicionale

25.05.2020 - 17:22

INGREDIENTËT

  • 1 kg patate me madhësi mesatare
  • 1 lugë gjelle kripë
  • 1 qepë e kuqe e grirë imët
  • ¼ filxhan me ullinj të zinj
  • Majdanoz i freskët
  • 2-3 qepë jeshile të prera imët
  • Për salcën:
  • 1/3 filxhan me lëng limoni të freskët
  • ¼ filxhan me vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle mustardë
  • ½ lugë çaji kripë
  • ¼ lugë çaji piper i zi

UDHËZIMET

  1. Patatet i zieni në një tenxhere me ujë. I shtoni kripën dhe i lini përreth 20 minua.
  2. Më pas i kulloni dhe i lini mënjanë.
  3. Kur patatet të jenë ftohur, u hiqni cipën dhe i prisni në kubik të vegjël.
  4. I kaloni në një enë të madhe.
  5. Ndërkohë përgatisni salcën duke përzierë të gjithë përbërësit mirë e mirë në një enë të vogël.
  6. Shtojeni salcën tek patatet. Më pas shtoni qepën e kuqe, qepët e njoma, majdanozin dhe ullinjë.
  7. I përzieni me kujdes të gjitha bashkë. Sallata është gati për t’u shijuar!