MENU
klinika
Si ndikon faktori moshë

Mendimi i evropianëve perëndimorë mbi migrimin dhe fenë

Shtim lejesh për ndërtim hotelesh

Kapacitetet akomoduese turistike në Shqipëri

Në vitin 2016, në gjithë vendin funksionuan 1.242 struktura akomoduese (hotele, motele, kampe, bujtina, streha...

Kontributi në GDP

Pesha e turizmit në ekonominë shqiptare

Në periudhën 2013-2017, shpenzimet e turistëve të huaj (jo-rezidentë) në vendin tonë ndaj PBB-së janë...

Si të shmangen

5 paragjykime rreth punonjësve të moshuar

Më poshtë listohen pesë nga paragjykimet më të zakonshme rreth punonjësve të moshuar dhe se...

Ndryshim rrënjësor nga situata aktuale

Ekonomitë më të fuqishme në botë në vitin 2050

Deri në vitin 2050, bota ka gjasa të ketë ndryshuar në mënyrë drastike nga ajo...

Kina eklipson SHBA-në

10 ekonomitë më të mëdha në botë për vitin 2018

Shtetet e Bashkuara kanë ekonominë më të madhe në botë me 20.4 bilion dollarë, sipas...

Sa është rritur vlera e importeve

Importuesit më të mëdhenj në botë për 2018

Për shumicën e liderëve botërorë dhe të drejtuesve të korporatave animi i lavjerrësit drejt politikave...

Mbi 400 miliard dollarë

Ndikimi i mungesës së gjumit në ekonomi

Gjumi është mbivlerësuar – thotë një thënie e vjetër. Por a qëndron kjo sipas kërkimeve...

Superfuqi botërore

E ardhmja e Indisë si një fuqi botërore varet nga këto 4 marrëdhënie kyçe

Në vitet 2040, India pritet të tejkalojë Shtetet e Bashkuara (në terma të GDP-së) dhe...

Rreth 1 milion

Milionerët indianë janë dyfishuar dekadën e fundit, ja sa do shkojnë në vitin 2027

Lista e milionerëve të Indisë është më shumë se dyfishuar gjatë 10 viteve të fundit....

Ulje e nivelit të depresionit

Gjelbërimi i zonave urbane mund të përmirësojë shëndetin mendor

Mund të keni vënë re se ndiheni më të qetë, madje edhe më të lumtur,...

Çfarë ndodhi këtë javë në ekonominë botërore dhe çfarë nënkupton secila ngjarje

Rreziku i një lufte tregtare globale mund të ketë rënë këtë javë pasi Shtetet e...