MENU
klinika

Deklarata

Vuçiç flet për korrigjimin e kufirit Kosovë-Serbi

16.10.2018 - 15:47

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se ai është ende i gatshëm për të biseduar për zgjidhjen e problemit të Kosovës.

Sipas tij, mundësitë për një rezultat pozitiv janë më të vogla se më parë.

I pyetur nga gazetarët se çfarë do të thotë në mënyrë të veçantë kur ai propozoi korrigjimin e kufijve dhe nëse kjo do të thotë se Serbia do të mbajë veriun e Kosovës dhe Kosova merr tri komunat në jug të Serbisë, Vuçiq tha se ai donte për të vendosur kufirin midis serbëve dhe shqiptarëve, të cilat “tash për tash askush nuk e di se ku janë”.

Askush në botë nuk e di se ku kufijtë dhe kam menduar se ishte e rëndësishme për të ardhmen, ta dimë këtë, që të kemi paqe dhe stabilitet me shqiptarët për 100 apo 200 vitet e ardhshme. Nuk arrita, pasi qytetarët besojnë se është më mirë se që ne nuk jemi as në qiell, as në tokë. Mendoj se kjo është e gabuar, por është detyra ime të respektoj vullnetin e popullit“, tha Vuçiq, gjatë një konference për media.

Ai tha se, pavarësisht nga çdo gjë, është i gatshëm për të vazhduar bisedimet me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi.

Ata thonë se janë kundër kufijve dhe askush nuk e di se ku janë. Përveç nëse janë këta kufijtë aktualë të Kosovës së pavarur? Unë u them atyre se ne kurrë nuk do të njohim kufijtë e një Kosove të pavarur. Çfarë do të bëjmë tani? Ata thonë se ashtu do të hapet kutia e Pandorës“, tha ai. /Konica.al/