MENU
klinika

Nuancat që duhet të zgjidhni

6 truke make up-i për vajzat që mbajnë syze!

22.11.2018 - 16:14

Për vajzat që mbajnë syze, grim ka një rol shumë të rëndësishëm.

Disa mendojnë se meqë mbajnë syza, çdo gjë që vënë në fytyrë, ose do të errësohet dhe nuk do të duket mirë, ose do të bie ndesh me ngjyrën, formën ose pamjen e kornizave të syzeve.

Por vetëm për shkak se mbani syze nuk do të thotë që nuk mund të grimoheni të bukur, dhe ka disa përbërje goxha të mira dhe disa trukë që mund të përdorni në qoftë se mbani syze të cilat absolutisht duhet të dini.

Zgjedhja e produkteve që përdoren dhe nuancat që zgjidhni nuk duken gjithmonë natyrale edhe nëse nuk keni syze.

Nëse keni syze, duhet të merrni parasysh edhe formën, madhësinë dhe ngjyrën e skeletit të syzeve kur beni grimin. Gjithkush mund të përdorë disa truke ë dobishme për ta bërë jetën më të lehtë – me ose pa syze.

make up per vajzat me syze-konica.al
make up per vajzat me syze-konica.al

1.Përdorni primerin për të mbajtur syzet në vend

Është shumë irrituese kur syzet rrëshqasin sa herë që shikoni lart, poshtë ose rreth.

Sipas estetistëve , nëse aplikoni një sasi të vogël primer-i në hundë, ato do të qëndrojnë të vendosura dhe nuk do të rrëshqasin.

Primer-i siguron një sipërfaqe “paksa ngjitëse” që do të bëjë që syzet të qëndrojnë të vendosura.

2.Ndërtoni një hije më të lehtë se ngjyra e kornizave

Ndërsa ju do të keni gjasa të eksperimentoni pak për të parë se çfarë ju përshtatet më së miri me syzet , nëse jeni i pasigurt dhe doni dicka të duket e përshtatshme, zgjidhni diçka më të lehtë.

Eksperti i grimit – Bobbi Broën thotë se në qoftë se ju mbani korniza shumëngjyrëshe, toni duhet të jetë “më i lehtë dhe më i ndritur se kornizat ” në mënyrë që sytë tuaj të shfaqen.

Me korniza neutrale, ju keni më shumë mundësi për të eksperimentuar.

3. Bëni penelin sipas kornizave

make up per vajzat me syze-konica.al
make up per vajzat me syze-konica.al

Nëse nuk jeni mjaft të sigurt se si të bëni penelin, ndoshta nuk jeni të vetmit

Sipas The Gloss, ekziston një rregull i lehtë: nëse kornizat janë të trasha, bëni penel të trashë, ndërsa nëse kornizat janë të holla, peneli duhet të jetë po ashtu. E thjeshtë!

4. Përdorni furca të vogla

make up per vajzat me syze-konica.al
make up per vajzat me syze-konica.al

Nëse keni mundësi, duhet të investoni në një set të furçashtë udhëtimi.

Furcat e shkurtra të udhëtimit do t’ju lejojnë të afroheni pasqyrës kështu që ju mund të shihni më mirë kur bëni make up.

Ky truk do të ishte veçanërisht i dobishëm për përbërjen e syve, për të cilën nevojitet më shumë saktësi.

5. Gjithmonë zgjedhini një rimel voluminoz

make up per vajzat me syze-konica.al
make up per vajzat me syze-konica.al

Estëtistët më të famshëm thojnë se duhet të aplikoni një rimel voluminoz në vend që të përpiqeni ti zgjatni.

Rimeli do ti bëjë syte të duken më të medhenj dhe tërheqës.

6. Korrektori i ngjyrës është “shoku “ juaj më i mirë

make up per vajzat me syze-konica.al
make up per vajzat me syze-konica.al

Disa korniza mund t’i ekzagjerojnë rrathët e errët nën sy, gjë që nuk është aspak e këndëshmme.

Sipas artikullit të lartpërmendur nga Byrdie, kjo është veçanërisht e vërtetë në syzet për me shikim të largët.

Në këtë rast mund të duhet të shtoni një korektor në arsenalin të tualeteve mënyrë që të korrigjoni efektin.