MENU
klinika

Gjyqtarët

Jepen stemat e FIFA-s për arbitrat shqiptarë

09.01.2019 - 21:37

Shefi i Sektorit të Arbitrimit në Federatën Shqiptare të Futbollit, Sokol Jareci, së bashku me përfaqësuesin e FIFA-s, Alen Snody, dorëzuan sot stemat e reja të FIFA-s për vitin 2019.

Gjithçka ka ndodhur në fund të seminarit katër ditor të zhvilluar në Durrës me të gjithë arbitrat dhe asistentët e Kategorisë Superiore dhe Kategorisë së Parë.

Jareci, në fjalën e tij u shpreh: “Ky ishte seminari i rradhës i organizuar nga Sektori Arbitrimit në bashkëpunim me FIFA-n, ku pas pushimeve dimërore arbitrat i nënshtrohet testeve teorike dhe fizike, rifreskohen njohuritë e tyre për rregullat e lojës në mënyrë që të jenë të gatshëm për pjesën e dytë të sezonit.

Në javën e ardhshme do të fillojmë një tjetër seminar trajnues dhe do të kryejmë testime me arbitrat e kategorive inferjore, ku brenda muajit janar e gjitha klasa arbitrale do të testohet për të qënë gati për pjesën e mbetur të sezonit futbollistik.

jareci dhe jorgji
jareci dhe jorgji

Testimet fizike dhe ato teorike bëhen mbi bazën e rregullave të lojës ku duhet t’u përgjigjen 20 pyetjeve dhe standarti për të kaluar testimin teorik është dhënia e 17 përgjigjeve të sakta.

Testet fizike mund të quhen rutinë, sepse arbitrat i kryejnë katër herë në vit, por siç e theksoi edhe instruktori i FIFA-s, që ishte në këtë seminar e veçanta, është përgatitja shumë e mirë gjatë kësaj periudhe dimërore, gjë e cila tregohet edhe me kalimin e testeve nga të gjithë arbitrat”.

Jareci foli edhe për stemat e FIFA-s për vitin 2019: “U rikonfirmuan 3 arbitrat kryesorë të FIFA-s, gjithashtu u rikonfirmuan katër nga asistentët dhe dy asistentë ishin të rinjë dhe morën për herë të parë stemën e FIFA-s.”

Kjo është lista e arbitrave meshkuj dhe femra, që kanë marrë stemën:

Arbitrat:

1.Enea Jorgji

2.Eldorjan Hamiti

3.Juxhin Xhaja

4.Emanuela Rusta (për herë të parë)

Asistentët:

1.Denis Rexha

2.Rejdi Avdo

3.Ridiger Cokaj

4.Ilir Tartari

5.Nertil Bregasi (hera e parë)

6.Dojando Myftari (hera e parë)

7.Fatjona Borova (hera e parë)

8.Erinda Kume (hera e parë)

Futsal:

Kreshnik Hakrama