MENU
klinika

Ekspozohet në "Pompidu"

Varseley përmes abstraksionizmit

10.03.2019 - 13:24

Victor Vasarely (1906-1997), do të bëhej i famshëm për frymëzimin e tij artistik  nga figurat gjeometrike, zebrat me ngjyrat bardhezi, apo kamuflazhi.

Qendra Pompidou në Paris. do të jetë ndalesa e radhës për të ekspozuar veprat më të famshme të autorit.

Deri në fillim të viteve 1970, Vasarely ishte kudo i pranishëm. Nga historianët, sot ai cilësohet ‘gjyshi’ i Op-Artit (manipulimeve optike).

 

Renault, marka e njohur si prodhues automobilësh, e punësoi për të ridizajnuar logon e famshme të kompanisë. Ndër të tjerë, David Bowie e angazhoi për kopertinën e albumit të tij “Space Oddity”. Shumë të tjerë e kopjonin fizikën poetike të tij.

Ekspozita që i kushtohet Vasarely-t në Paris, ka mbledhur më shumë se 300 piktura, vizatime dhe objekte të Popartit, duke e klasifikuar atë si një novator të palodhur të abstraktsionizmit të shekullit XX.

Këto janë ndër veprat e tij më të njohura: