MENU
klinika

Shqipëria e '64-ës

Foto të rralla të një francezi

16.05.2019 - 14:45

   Në vitin 1964, fotografi francez Jean Louis Suiners ka vizituar Shqipërinë. Fotografitë e rralla që ai realizoi gjatë këtij udhëtimi, i përkasin një vendi të varfër që kishte kaluar thuajse nga rendi feudal në atë komunist dhe pushteti u përkistë pikërisht këtyre të fundit, prej vitit 1945.

Asokohe, ai vizitoi disa qytete dhe fshatra në Shqipëri, që nga Shkodra deri në Vlorë. Pamjet e rralla, dëshmi e jetës sociale të kohës, janë pjesë e këtij albumi, me autor fotografin nga Franca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lirika e gjuhës së mprehtë

Azem Shkreli pena origjinale bashkohore

Nismëtar i letërsisë

Barleti epos i shpirtit shqiptar

Shqipëria dinjitoze në Kanë

“Furgoni” mes 11 filmave pretendentë

Albanologu, përkthyes e kritik... iku!

Lanksh, dashnori i gegnishtes së Camajt