MENU
klinika

Deklarata e Boris Johnson

“Nuk do i paguajmë 39 miliardë dollarë për Brexit”

09.06.2019 - 13:10

Boris Johnson, kandidati kryesor për të pasuar Theresa May si kryeministri i ardhshëm i Britanisë, tha se do të ndalojë një pagesë prej 39 miliardë dollarësh të miratuar per Brexit derisa Bashkimi Evropian t’i japë Britanisë kushte më të mira për shkëputjen nga blloku.

Mbajtja e parave, heqja e kthimit të Irlandës së Veriut, garantimi i të drejtave të të gjithë qytetarëve të BE-së në Britani, në prag të Brexit pa marrëveshje, janë ndër masat që qeveria do të kryejë nëse ai zgjidhet udhëheqës i Partia konservatore, tha ai.

Dështimi për të ofruar Brexit, me ose pa marrëveshje, deri në fund të 31 tetorit kërcënon mbijetesën e partisë, paralajmëroi ai.

“Unë mendoj se miqtë dhe partnerët tanë duhet të kuptojnë se paratë do të mbahen deri në kohën kur ne kemi më shumë qartësi për rrugën përpara,” tha ai në një intervistë me gazetën Sunday Times.

Johnsoni është favorit për të fituar garën e lidershipit të Partisë Konservatore.

Në intervistë, Johnson pretendon se ai ka falur Michael Gove për tradhtinë e tij gjatë konkursit të udhëheqjes 2016, duke sugjeruar se ai mund t’i jepte Gove një rol kabineti nëse ai do të zgjidhej kryetar i partisë.

Sekretari James Brokenshire dha mbështetjen e tij për Johnson të shtunën, duke thënë se ai ka “karakterin, zgjuarsinë, elasticitetin dhe aftësinë për të përcjellë një mesazh bindës”.