MENU
klinika

Paralajmërim për BE?

Salvini: Taksa më të ulëta ose largohem

24.06.2019 - 14:43

Kreu i krahut të djathtë Matteo Salvini ka deklaruar: “Taksa më të ulëta ose e lë qeverinë”, e cila ka nxitur frikë se kjo mund të komplikojë bisedimet e Kryeministrit Giuseppe Conte me Komisionin Evropian lidhur me borxhin në rritje të Italisë.

Vendi po përpiqet të negociojë një buxhet me Brukselin për të parandaluar një procedurë disiplinore të BE-së, pasi Komisioni Europian dëshiron që Italia të reduktojë borxhin e saj gjatë dy viteve të ardhshme.

Por BE ka kundërshtuar shkurtimet e taksave nëse nuk ka të ardhura të reja ose ulje të shpenzimeve së bashku me këtë.

Salvini, i cili mori mbështetjen e Kryeministrit pas një takimi të kohëve të fundit me krerët e BE në Bruksel, paralajmëroi se “buxheti i ardhshëm nuk duhet të rrisë TVSH-në”.

Ai i tha gazetës italiane Il Fatto Quotidiano: “Ulja e taksave nuk është një e drejtë, një mundësi apo një trillim. Kush paguan pagën minimale, bizneset, dhe nëse nuk ul taksat për ata që paguajnë, nuk mund ta garantoj pagën minimale për askënd”.

Sa i përket Kryeministrit Conte, ai thotë: “Ai është në Bruksel duke negociuar për të shmangur procedurën e shkeljes.” Ky është qëllimi, por jo me çdo kusht “, sepse procedura e shkeljes do të ishte një veprim politik dhe jo ekonomik “.

“Unë nuk pranoj të mendoj se një nga vendet që i kushton më shumë BE-së dënohet për respektimin e rregullave evropiane që na sjellin papunësi, pasiguri dhe borxh. Unë nuk e marr edhe këtë hipotezë në konsideratë.

Por Conte shtoi se ndërsa taksat duhet të jenë më të ulëta, të gjithë duhet t’i paguajnë ato.

Ai gjithashtu tha se nuk mendonte se mund të ketë përparim në reformat e eurozonës nëse interesat e Italisë nuk merren parasysh siç duhet.

Express.co.uk

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Nga New York Times

A po gabon BE me Italinë?