MENU
klinika

Akuarel

Bienalja III Ndërkombëtare Tiranë

20.09.2019 - 11:32

     Mos “përtoni” ta shihni Tiranën, nën magjinë e akuarelit! Dy edicionet e suksesshme më parë, i hapën rrugën këtij të radhës. Rikthehet në Tiranë, Bienalja e tretë Ndërkombëtare e Akuarelit: 400 kryevepra të artit botëror, nga më shumë se 60 vende të botës, vijnë në Tiranë në sallat e Muzeut Kombëtar.

 

 

 

 

 

Kjo Bienale do të bashkohet me Bienalen Ndërkombëtare VIZart “Auto-Portret” dhe të dyja, do të zhvillohen në Muzeun Historik Kombëtar, por në hapësira të ndara, një mundësi e shkëlqyer për të sjellë në Tiranë artistë nga më të mirët dhe për të promovuar pikturën me bojëra uji. Edhe këtë vit, kuratori do të jetë Helidon Haliti.

kolana e librave

Gjatë ditëve të Bienales, do të organizohen demonstrime ‘live’ në Muzeun Historik Kombëtar, në sallën e UNESCO-s. Mbrëmjen e sotme, në orën 19:00 do të jepen disa çmime, medalje dhe çertifikata për artistët shqiptarë dhe të huaj, ndërsa në fund do të botohet katalogu metë gjithë veprat e artistëve.

 

 

 

 

Që në edicionin e parë, ideja e organizatorëve ishte që të rikthenin vëmendjen tek arti pamor në Shqipëri. Bienalja, çelet sot, më 20 shtator, për të vijuar deri më 30 shtator. Ftoheni, të mos e humbisni!

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Artisti: Grafika në Shqipëri, e pavlerësuar!

Shpend Bengu në Bienalen IMPACT 10 në Spanjë

Gruaja që zbuloi Dalì dhe Pollock

Guggenheim, zonja e madhe e artit