MENU
klinika

Masa për të ulur kostot

Unicredits shkurton fuqinë punëtore

11.12.2019 - 07:19

UniCredit, banka më e madhe italiane, tha se do të shkurtojë fuqinë punëtore me 10%, do të mbyllë 500 degë dhe do të marrë masa të tjera per të ulur kostot.

Kjo pasi po kërkon aprovim për një program riblerjesh të aksioneve në shumën €2 miliard.  Pas vitesh me përfitime të pakonsiderueshme, është e rrallë për një bankë Europiane tu kthejë kesh investitorëve të saj.

UniCredit duhet të bind Bankën Qëndrore Europiane që mund ta bëj këtë pa dobësuar mbështetjen e kapitalit të saj.