MENU
klinika

Zbulojini!

5 arsye pse duhet të fusni në dietën tuaj të përditshme gjalpin e kikirikut

07.01.2020 - 13:55

Humbja e peshës, parandalimi i kancerit të gjirit dhe më shumë – gjalpi i kikirikut është një thesar natyror që mund të promovojë shumë ndryshime pozitive në trup! Është plot me vitamina, minerale të dobishme, yndyrna të shëndetshme dhe elemente që trupi juaj thjesht dëshiron. E tëra çfarë ju duhet të bëni është thjesht ta shijoni atë në moderim dhe do t’i shihni rezultatet mjaft shpejt.

Ne kemi gati një histori për një produkt tjetër të mahnitshëm që do t’i bëjë lexuesit tanë më të shëndetshëm.

 

  1. Ndihmon për të zvogëluar shanset e kancerit të gjirit.

Proteinat natyrale dhe yndyrnat natyrale në kikirikë mund të zvogëlojnë ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të gjirit si kanceri. Kjo u mbështet nga një studim që u bë nga Fondacioni i Kërkimit të Kancerit të Gjirit në SH.B.A. Ushqimi i këtij produkti çdo ditë ka një efekt pozitiv në trupin tuaj, dhe në gjinjtë tuaj në veçanti. Pra, nuk jeni alergjik ndaj tij, sigurohuni që ta shtoni në menunë tuaj.

 

  1. Çon në humbjen e peshës.

Rezulton se gjalpi i kikirikut është hequr padrejtësisht nga shumë plane diete, pasi ato e konsiderojnë tepër të yndyrshëm. Përkundrazi, gjalpi i kikirikut është një burim i shkëlqyeshëm i proteinave, fibrave dhe ushqimit. Ai nuk ndryshon nivelin e sheqerit në gjak dhe gjithashtu i siguron trupit tuaj elementë të shëndetshëm. Konsumimi i 2 lugë, 2 herë në javë mund të çojë në ulje të peshës.

  1. Ul nivelin e stresit.

Ai përmban një sterol bimor – të quajtur beta-sitosterol, i cili mund të ndihmojë në normalizimin e niveleve të kortizolit, hormonit të stresit. Yndyrnat e saj të shëndetshme, antioksidantët, hekuri, magnezi, kalciumi dhe vitamina C ju ndihmojnë të kompensoni mungesën e këtyre elementeve në trupin tuaj, gjë që do t’ju bëjë të ndiheni më mirë. Gjithashtu, e kombinuar me ushqimin tuaj të preferuar, do të ketë një efekt edhe më të mirë në gjendjen shpirtërore.

  1. Ndihmon në aktivitetin dhe kujtesën e trurit.

Vitamina E, zinku,dhe magnezi në kikirikë mbështesin aktivitetin e trurit. Vitamina E është gjithashtu në gjendje të forcojë kujtesën, veçanërisht për njerëzit e moshuar. Madje u zbulua se ndihmon për të moderuar sëmundjen e Alzheimerit. Pra, një kavanoz me gjalpë kikiriku mund të jetë një gjë e mirë që duhet të keni në dorë për gjyshërit tuaj të dashur!

 

  1. Ndihmon muskujt të rikuperohen pas një stërvitje.

Është një ushqim i shkëlqyeshëm para dhe pas stërvitjes. Yndyrnat dhe karbohidratet e saj do t’ju mbushin me energji të mjaftueshme për të gjithë seancën. Është gjithashtu i pasur me kalium i cili luan një rol kryesor në shëndetin e muskujve në drejtim të rikuperimit. Për më tepër, mund t’ju ​​ndalojë të keni dhimbje të muskujve dhe dhimbje barku, kështu që seanca juaj e stërvitjes do të shndërrohet në një kënaqësi.

Të pasura me lëndë të shumta ushqyese

Përfitimet që merrni nga konsumi i farave Chia

Shkaqet e shfaqjes dhe produktet që duhet të konsumoni

Njollat e bardha në lëkurë, shenjë e mungesës së vitaminave në organizëm!

Ja çfarë thotë studimi i fundit!

Si ndikon mbipesha në funksionet mendore

Rrit rrezikun e sulmeve në zemër dhe goditjeve në tru

Cili është niveli normal i kolesterolit tek femrat

Të pasura më lëndë ushqyese dhe veti anti kancerogjene

Disa arsye pse duhet të përfshini frutat e pyllit në dietën tuaj