Fryma e keqe mund të jetë shumë e turpshme dhe më shumë se 80 milion njerëz vuajnë nga ajo në të gjithë botën. Ndërsa një shpëlarje e thjeshtë mund ta rregullojë atë, nuk mund të bartni një lavaman në një intervistë pune ose në një darkë jashtë. Sidoqoftë, mbajtja e një mollë të freskët ose çamçakëz është sigurisht një mundësi.
Për t’ju mundësuar të buzëqeshni pa u shqetësuar për erën e keqe nga goja juaj ne kemi bërë një listë të 5 artikujve ushqimorë që mund të mbajnë frymën e keqe milje larg.
- Përtypni një karotë, një shkop selino ose një mollë.
Mollët dhe karotat përmirësojnë tretjen dhe mbajnë sistemin e tretjes të shëndetshëm. Pra, kjo do të thotë që nuk do të ketë më formim të gazit në stomak, i cili nëse lëshohet përmes gojës mund të shkaktojë erë të keqe. Gjithashtu, frutat dhe perimet e freskëta inkurajojnë prodhimin e pështymës në gojë që mund të largojë bakteret që shkaktojnë frymë të keqe nga dhëmbët, gjuha dhe mishrat e dhëmbëve.
- Hani perimet tuaja.
Fryma e keqe mund të jetë një simptomë e zbaticës së acideve ose çrregullimeve të tjera të tretjes. Këto probleme rrallë do të ndodhin nëse sistemi juaj imunitar është i fortë dhe ngrënia e perimeve është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur imunitetin tuaj.
Gjithashtu, perimet e gjelbra janë të pasura me klorofil, pigmentin që përdorin bimët për fotosintezën për të thithur energji nga rrezet e diellit. Klorofili mund të largojë çdo erë nga goja.
- Pak garniturë .
Garniturat si menexhiku ndihmojnë në lehtësimin e tretjes dhe urthit, gjë që mund të rezultojë në një erë të keqe në gojë. Gjithashtu, garniturat si menexhiku, dhe majdanozi janë neutralizues të fuqishëm të gojës.
Pra, kurseni pak prej tyre për fundin e vaktit. Përtypni ato pasi të keni përfunduar së ngrëni për të neutralizuar çdo erë që mund të jetë shkaktuar nga ushqimi që keni ngrënë.
- Konsumoni kos. Por qëndroni larg atyre me sheqer.
Bakteret e mira të pranishme në kos, ndihmojnë në tretjen e produkteve të qumështit. Kjo e mban të shëndetshëm sistemin tretës, duke zvogëluar kështu mundësinë e marrjes së frymës së keqe.
- Qershi
Methanethiol, një përbërës që mban erën e një lakre të kalbur shpesh është përgjegjës për erën e keqe të gojës. Është zbuluar se qershitë janë një antidot efektiv kundër kësaj ere. Të njëjtin efekt kanë edhe marulet.