MENU
klinika

Ja cilat janë

Disa shenja që tregojnë se ushqimi juaj është prishur

28.01.2020 - 14:41

Sipas studimit, 1 në 10 njerëz në botë ka të paktën vuajtur një herë nga helmimi i ushqimit në një vit. Freskia e produkteve në shtëpinë tuaj është thelbësore për shëndetin tuaj dhe të familjes suaj.

Dhe ndonjëherë ju mund ta kuptoni atë vetëm me një gotë të thjeshtë ujë.

Mund të jetë e ndërlikuar të tregoni se cilat produkte janë të freskëta apo jo. Këtu janë disa truket e thjeshtë për të zbuluar freskinë e këtyre ushqimeve të zakonshme.

 

  1. Qumështi

A e dini se qumështi i pahapur është i mirë për gati një javë pas dates që shitet ?

Për ta mbajtur qumështin tuaj të hapur të freskët, vendosni temperaturën brenda frigoriferit në të paktën -40 gradë Fahrenheit dhe kurrë mos e vendosni kartonin në raftet e dyerve – vetëm në trupin e frigoriferit.

 

  1. Salcat

Për ata që e duan ketchupin dhe majonezën, ky informacion është thelbësor.

Ketchup është i mirë për deri në 1 vit të pahapur në raftin e qilarit, dhe rreth 1 muaj i hapur në frigorifer.

Majoneza është mirë e pahapur në qilar deri në 4 muaj ose deri në 3 muaj e hapur në frigorifer.

Nëse zbuloni ndryshime të lehta në strukturën e salcave pasi ta përdorni për një kohë ose shija duket se ka një thartësi  – hidheni atë në plehra pa hezituar.

Këtu janë kohëzgjatja e salcave të tjera:

Salcë soje – Nëse hapet: deri në 3 vjet, nëse nuk është e hapur: pothuajse e pacaktuar.

Mustardë – Deri në 2 vjet të pahapura dhe të hapura deri në 1 vit.

 

  1. Shalqiri

Është mjaft e vështirë për të zgjedhur një shalqi të mirë, por nëse tashmë keni një në shtëpi duhet të jeni të vetëdijshëm për gjërat e mëposhtme:

Shalqinjt mund të jenë të ndryshëm nga ana e jashtme për shkak të llojit të tyre, por nga brenda, gjithmonë duhet të ketë një ngjyrë të kuqe të ndritshme ose rozë të thellë. Shalqiri i ngrënshëm duhet gjithmonë të nuhasë mirë, i freskët dhe i ëmbël.

 

  1. Mish viçi

Mund ta mbani mishin e viçit të grirë në frigorifer deri në 2 ditë ose  për nja dy muaj, por gjithmonë hidheni nëse:

ngjyra e tij kthehet e errët

nuk ka erë

 

5. Proshutë

Proshuta mund të jetojë në frigoriferin tuaj deri në 2 javë pasi ta keni blerë nëse është e pahapur dhe e ruajtur si duhet. Sidoqoftë, është koha ta heqim atë nëse:

proshutë ka pak ngjyrë jeshile-blu

ndihet pak i mykshëm

ka një erë të çuditshme (përveç asaj që mishi i freskët ka)

Nëse ndonjë nga sa më sipër është e pranishme, mos e hani!

 

Të pasura me lëndë të shumta ushqyese

Përfitimet që merrni nga konsumi i farave Chia

Shkaqet e shfaqjes dhe produktet që duhet të konsumoni

Njollat e bardha në lëkurë, shenjë e mungesës së vitaminave në organizëm!

Ja çfarë thotë studimi i fundit!

Si ndikon mbipesha në funksionet mendore

Rrit rrezikun e sulmeve në zemër dhe goditjeve në tru

Cili është niveli normal i kolesterolit tek femrat

Të pasura më lëndë ushqyese dhe veti anti kancerogjene

Disa arsye pse duhet të përfshini frutat e pyllit në dietën tuaj