MENU
klinika

ISHP u bënë apel qytetarëve

‘Gripi shkaktohet nga viruse dhe jo nga bakteret’

17.01.2020 - 20:04

Instituti i Shëndetit Publik ka reaguar lidhur me situatën gripale duke i bërë thirrje qytetarëve shqiptarë që mos përdorin antibiotikë për ta trajtuar atë.

ISHP thekson se gripi nuk shkaktohet nga baktere por nga viruse dhe në këtë mënyrë edhe ata që janë të shtruar në spital mund të trajtohen me ilaçe antivirale.

POSTIMI I ISHP

Gripi çfarë duhet të dimë për të…

Mos e trajtoni gripin me antibiotikë

Pacientët që janë në gjëndje të rëndë, të shtruar në spital me grip mund të trajtohen me ilaçe antivirale specifike për gripin.

Mos e trajto sëmundjen e gripit me antibiotikë.

Sëmundja e gripit shkaktohet nga viruse dhe jo baktere.