MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Nga fundshpina tani kam një dhimbje therëse në këmbë

09.02.2020 - 12:46

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.
Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Përshëndetje! Kam një dhimbje therëse në këmbë, para pak kohësh e njëjta dhimbje mu paraqit edhe në fundshpinë.

Përgjigjet mjeku: Pas diskutimit të simptomave tuaja dhe historisë mjekësore, një mjek do të duhet të ekzaminojë shpinën. Ka shumë shkaqe të tjera të dhimbjes mesit disa prej të cilave mund të jenë serioze. Nëse ju keni sëmundje vaskulare apo arteriale, një histori të kancerit, apo dhimbje që është gjithmonë aty, pavarësisht nivelit tuaj të aktivitetit apo pozicionit, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj të kujdesit parësor. Një skaner i kockave mund të sugjerohet nëse mjeku ka nevojë për më shumë informacion për të vlerësuar dhimbjen tuaj dhe për të siguruar se dhimbja nuk është nga një problem i rrallë si kanceri apo infeksion.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.