MENU
klinika

Rezultatet e para në spitalin Cotugno janë të mira

Itali, testohet një ilaç anti-artrit i përdorur në Kinë

09.03.2020 - 09:39

Dy pacientë që vuajnë nga pneumonia e rëndë dhe koronavirus, që ishin të shtruar në spitalin Cotugno në Napoli u trajtuan me Tocilizumab, një ilaç që zakonisht përdoret në trajtimin e artritit reumatoid. Meditat italiane thonë se rezultatet e para janë të mira.

Në Kinë, ilaçi Tocilizumab pas trajtimit me qelizat CAR-T, tashmë po kalon prova klinike në 14 spitale në Ëuhan.

Administrata, e cila u zhvillua të Shtunën dhe filloi për herë të parë në Itali, ishte e mundur falë një bashkëpunimi të ngushtë midis Spitalit Colli, Istituto Nazionale Tumori Irccs Fondazione Pascale dhe disa mjekëve kinezë.

“Tashmë 24 orë pas infuzionit, përmirësime inkurajuese u vërejtën veçanërisht në njërin nga dy pacientët, i cili ishte në gjendje më të rëndë”, shpjegojnë mjekët italianë.

“Në përvojën kineze – shtojnë ata – 21 pacientë u trajtuan dhe treguan një përmirësim të dukshëm në 24-48 orët e para pas trajtimit, i cili vepron pa ndërhyrë në protokollin terapeutik bazuar në ilaçet antivirale të përdorura“.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ja vendimi drakstik i SHBA dhe Australisë

259 të vdekur nga Koronavirus /SHBA: Kërcënim i paprecedentë

Raportimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë

A mund të shërohemi nga koronavirusi?