MENU
klinika

Testimi imazherik

Femrat me kancer diagnostifikohen brenda 6 muajve

21.05.2020 - 16:12

Më shumë se gjysma e sëmundjeve malinje të identifikuara midis grave me lezione të raportimit të imazhit të gjirit dhe sistemit të të dhënave të tjera imazherike, diagnostikohen brenda gjashtë muajve, sipas një studimi të botuar në internet në 19 maj në Radiologji.

Wendie A. Berg, MD, Ph.D., nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Pittsburgh, dhe kolegët ekzaminuan rezultatet nga ndjekja 6, 12 dhe 24 mujore e gjetjeve ndoshta beninje të identifikuara nga Baza e të dhënave Kombëtare e Mamografisë në bazë të imazherive të kryera.

kolana e librave

Studiuesit zbuluan se 1.574 gra iu nënshtruan biopsisë në kohën e zbulimit të lezioneve, e cila dha 72 paste kanceri  . Për 43.628 gra të mbetura, 922 janë parë brenda 90 ditësh; 78 lezione janë biopsizuar dhe 12 janë klasifikuar si malinje (15 përqind).

“Shumica e kancereve u diagnostikuan në ose menjëherë pas ndjekjes gjashtë-mujore, kështu që në të vërtetë është e rëndësishme për t’i rikthyer këta pacientë në atë kornizë kohore gjashtëmujore,” tha Berg në një deklaratë.