MENU
klinika

"Martesa 2-minutëshe"

Tërheq vëmendjen, filmi i shkurtër kuptimplotë…

04.12.2020 - 13:16

       Krejt i pazakontë, ka rrëmbyer gjithë vëmendjen filmi afrikan me metrazh të shkurtër. Edhe pse, ngjarjet zhvillohen vetëm brenda dy minutash, filmi i titulluar “Thursday Appointment”, ka marrë rrugën e çmimeve tashmë, në kontinentin e largët, duke u publikuar me shpejtësi.

Filmi kushtuar martesës, përcjell një mesazh kuptimplotë nga biseda e një çifti të moshuar brenda një veture, është shpërblyer me çmim në Festivalin e Filmit në Afrikë, “Luxor”.

Në film, çifti i moshuar i reciton njëri-tjetrit, poemën e Hafezit.

Teksa makina ndalet në semafor, ata vërejnë një çift më të ri, që debatojnë me njëri-tjetrin dhe të bijën të mërzitur, ulur prapa.

Më pas, çifti i moshuar përmes gjestit që thotë shumë për martesën e tyre, u tregon edhe dy të rinjve sesi ata që duhen, mund të pajtohen pas përplasjeve.