MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çfarë komplikacionesh mund të sjellë myku vaginal?

06.04.2022 - 13:26

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Çfarë komplikacionesh mund të sjellë myku vaginal?

Mjeku:

– Në rast të përkeqësimit të shenjave të mëparshme, sikur: skuqje e fortë dhe e shtrirë, ënjtje e shprehur, kruajtje që çon deri në gricje të mukozës (fisura) apo plagë sipërfaqësore.
– Infeksione rekurent deri në mbi 4 herë në vit.
– Infeksioni mykotik që shkaktorhet nga tjetër lloj veç candida albicans.
– Kur gruaja është shtatzënë.
– Në rast rënie të imunitetit nga përdorimi i disa lloj medikamentesh apo infeksioni HIV.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.