MENU
klinika

Disa këshilla për ju...

Sapo jeni bërë nënë ju ka humbur durimi për aktivitet fizik?!

17.05.2022 - 11:57

Me siguri sapo jeni bërë nënë, stërvitja ka të ngjarë të jetë gjëja e fundit në mendjen tuaj. Duhet theksuar që kjo është në rregull. Por, mund të vijë një moment kur të filloni të mendoni për t’u aktivizuar, veçanërisht nëse një rutinë e rregullt fitnesi ishte diçka që ju pëlqente përpara se të bëheshit prindër.

Pra, hidhini një sy stërvitjes pesë-minutëshe nga Rosie Stockley, specialistja e fitnesit për gra, e cila ka stërvitur si Vogue Williams, Lauren Pope dhe Binky Felstead gjatë dhe pas shtatzënisë së tyre. Më poshtë, Stockley ka ndarë një stërvitje hap pas hapi pesë-minutëshe pas lindjes:

1.Ura me trupin drejt

Shtrihuni në shpinë me një shtyllë kurrizore neutrale (mos e shtypni shpinën në dyshek) dhe vendosni krahët në anën tuaj. Sigurohuni për një frymëmarrje të plotë. Gjatë nxjerrjes, ngrini ijet deri në tavan dhe mbajeni në këtë pozicion për disa sekonda përpara se të uleni. Mos e përkulni shpinën në ngritjen e ijeve, por përqendrohuni në mbajtjen e saj vërtet drejt me muskujt tuaj të aktivizuar. Përsëriteni 10 herë.

2.’Marshimet’ me një këmbë

Ejani në pozicionin tuaj të urës glute, por vendosni duart në ijet tuaja në mënyrë që të keni mbështetjen e bërrylave në dysheme. Duke u fokusuar në mbajtjen e ijeve tuaja të qëndrueshme, ngrini njërën këmbë dhe sillni gjurin drejt gjoksit, më pas zëvendësoni këmbën butësisht. Përsëriteni me këmbën tjetër dhe më pas bëni dy të tjera përpara se të ulni ijet dhe të përsërisni. Synoni të mbani ijet tuaja lart gjatë kryerjes së kësaj lëvizjeje dhe mos e mbani frymën!

3.Ushtrimet me bërryl

Përdoreni këtë lëvizje në ditët pas lindjes për të rritur forcën përpara se të hiqni këmbën nga dyshemeja. Filloni me të katër këmbët, duart poshtë shpatullave, gjunjët poshtë ijeve. Më pas shtrini krahun dhe këmbën gjatë duke siguruar një frymëmarrje të plotë. Në nxjerrje sillni bërrylin drejt gjurit, duke rrëshqitur këmbën brenda përgjatë dyshekut. Përsëriteni këtë rreth 8 herë në secilën anë, duke pushuar në mes sipas nevojës.

4.’Zogu fluturues’

Njësoj si ushtrimi i mëparshëm, por me këmbën të shtrirë nga dyshemeja.

5.’Poza e fëmijës’

Një pozicion vërtet restaurues, tokëzues. Përdoreni këtë për të shtrirë pjesën e sipërme të shpinës dhe shpatullat dhe për të marrë frymë thellë.

 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN