MENU
klinika

Deklarata e çuditshme e Mike Tyson

“Humbja e nënës, një nga gjërat më të mira në jetë”

27.06.2022 - 18:41

Legjenda e boksit Mike Tyson ka zbuluar çuditërisht se vdekja e nënës së tij ishte një nga gjërat më të mira që i ka ndodhur ndonjëherë në jetë. Lorna Tyson ndërroi jetë nga kanceri në vitin 1982, tre vjet para se djali i saj të bëhej boksier profesionist.

Tyson ka qenë i hapur për edukimin e tij në Brooklyn, Nju Jork, ku iu desh të luftonte për të mbijetuar. Dhe ai ka treguar se humbja e nënës së tij në moshë kaq të re në fakt e ndihmoi atë të jetonte në rrugët e këqija.

“E dini, një nga gjërat më të mira që më ka ndodhur ndonjëherë është që nëna ime vdiq. Sepse nëna ime do të më kishte ‘fëmijë’. Në asnjë mënyrë unë nuk do t’i isha futur një sherri në rrugë dhe nuk do të kisha ndjekur këtë rrugë” – tha Mike Tyson.

“Iron Mike” ishte vetëm 16 vjeç kur Lorna vdiq. I rritur në Brownsville, një lagje plot me krime, Tyson pati një fillim të vështirë të jetës, por sipas tij, të përshtatshëm për boksierin në të cilin u shndërrua.

Ai nuk e dinte se babai i tij biologjik Purcell Tyson dhe njerku i tij Jimmy Kirkpatrick u larguan nga ai dhe familja e tij menjëherë pasi ai lindi. Tyson më vonë do të thoshte për Kirkpatrick:

“Babai im ishte thjesht një djalë i zakonshëm i rrugës, i kapur në botën e saj. Si adoleshent, ai ra në shoqëri të keqe, duke u shoqëruar me bandat lokale dhe duke e futur veten në telashe” – kujton Mike.

Çuditërisht, para se të mbushte 13 vjeç, Tyson ishte arrestuar rreth 38 herë dhe ishte dërguar në një shtëpi për të mitur të quajtur shkolla për djem Tryson.