MENU
klinika

Në fillim duhet një...

Si do të regjistrohet PD në zgjedhje? KQZ sqaron procedurën

02.11.2022 - 10:48

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në një reagim për emisionin “Opinion” ka sqaruar se cila është procedura e regjistrimit të partive politike.

Në këtë reagim që shoqëron vendimin e një pjese të deputetëve të PD që njoftojnë mosarritjen e një marrëveshjeje brenda partisë, KQZ specifikon se për regjistrimin mes të tjerash duhet edhe nje vertetim nga Gjykata e Rrethit Gjyqesor Tirane.

Sqarimi nga KQZ

Partia qe kerkon te regjistrohet si subjekt zgjedhor ne KQZ ka detyrimin te paraqesi ne kete institucion, krahas te tjerave, nje vertetim nga Gjykata e Rrethit Gjyqesor Tirane.

Sipas ligjit per partite politike eshte kjo gjykate e cila mban Regjistrin e Partive Politike.

Ky regjister sipas ketij ligji permban krahas te tjerave:

Numrin rendor te regjistrimit;

Emrin e plote te partise;

Inicialet e partise

Stemen e partise; dhe Emrin e kryetarit te partise.

Keto elemente i permban/duhet ti permbaje vertetimi i Gjykates se Rrethit Gjyqesor Tirane i cili depozitohet ne KQZ kur kerkohet te behet regjistrimi i partise si subjekt.

I dhanë ryshfet Sekretares së Ministrisë së Shëndetësisë për të përfituar tenderin

Lihet në burg Silvi Shehi, lirohet Vladimir Topi