MENU
klinika

Po 2023-shi, si pritet?

2022-shi, viti “i zi” për tregun e smartphone-ve…

21.01.2023 - 13:33

Tregu i smartfonëve shënoi performancën e tij më të keqe gjatë një dekade me një rënie prej 17% në tremujorin e katërt të 2022-shit.

Gjatë vitit që lam pas tregu pësoi një rënie prej 11% më pak se 1.2 miliardë telefona në raftet e dyqaneve.

Për tremujorin e fundit të vitit, në krye të listës ishte si zakonisht Apple me lançimin e iPhone-ve të rinj dhe shënoi numrin më të madh të shitjeve duke arritur në 25%.

Samsung qëndron në vend të dytë me 20% dhe Xiaomi në vendin e tretë me 11%.

Për vitin 2023, Canalys nuk parashikon një vite të suskesshëm për tregun e smartfonëve.

Kompanitë e celularëve inteligjentë po tregohen të kujdesshëm për këtë vit. Ato po i japin përparësi fitimit, duke mbrojtur veten dhe duke ulur kostot për t’u përshtatur me gjendjen në të cilën ndodhet ekonomia e tregut.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN