MENU
klinika

Të rejat më të fundit!

Microsoft prezanton versionin e ri të Bing me fuqi të ChatGPT

08.02.2023 - 11:29

Microsoft ka prezantuar një version të ri të motorit të tij të kërkimit Bing, që përfshin modelin më të fundit në inteligjencën artificiale.

Riparimi vendos teknologjinë ChatGPT të OpenAI, që ka pushtuar botën që kur u lansua muaj më parë, transmeton Telegrafi.

Lëvizja është deri tani kërcënimi më i madh që Google ka parë për dominimin e tij në kërkimin në internet – dhe shënon fillimin e një gare ‘armatimi’ me AI midis kompanive.

“Gara fillon sot”, tha shefi i Microsoft, Satya Nadella.

Zhvilluar nga OpenAI i mbështetur nga Microsoft, ChatGPT përdor teknika të të mësuarit të thellë për të gjeneruar përgjigje të ngjashme me njerëzit ndaj kërkesave të kërkimit.

Nadella tha se mendonte se ishte gati të ndryshonte natyrën e kërkimit në internet – dhe ndërveprimet me shumë softuer të tjerë.

“Kjo teknologji do të riformësojë pothuajse çdo kategori softuerësh që ne njohim”, tha ai.

Bing tani do t’u përgjigjet pyetjeve të kërkimit me përgjigje më të detajuara – jo vetëm me lidhje me faqet e internetit.

Përdoruesit gjithashtu do të jenë në gjendje të bisedojnë me robotin për të përshtatur më mirë pyetjet e tyre. Më shumë përgjigje kontekstuale do të shtohen në anën e djathtë të faqes së kërkimit.

Motori i ri i kërkimit Bing do të jetë i drejtpërdrejtë menjëherë – me një numër të kufizuar kërkimesh për çdo person.

Njoftimi vjen një ditë pasi Google zbuloi detaje të chatbot-it të tij të ri, Bard.

Të dyja kompanitë po përpiqen të nxjerrin produktet e tyre në treg.

Në një shënim për investitorët pas njoftimit, analisti Dan Ives i Wedbush Securities tha se ai mendonte se investimi i Microsoft do të “rriste masivisht” aftësinë e firmës për të konkurruar.

“Ky është vetëm hapi i parë në frontin e AI … pasi gara e armatimit të AI zhvillohet midis Big Tech”, tha ai.