MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Herë pas here kam dridhje të qepallave të syve. Përse ndodh?

27.05.2023 - 08:28

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Herë pas here kam dridhje të qepallave të syve. Përse ndodh?

Përgjigjet mjekja e përgjithshme: Blefarospazma është një gjendje e rrallë që shkakton qepallat të dridhen ose ose tronditen. Ju nuk mund ta kontrolloni atë. Kjo quhet shtrëngim i pavullnetshëm. Shtrëngimi është shkaktuar nga disa muskuj rreth syrit. Blefarospazma është vetëm një nga disa arsye që syri mund të tronditet. Arsyet më të zakonshme përfshijnë gjëra të vogla, të tilla si lodhja ose përdorimi i lartë i kafeinës. Arsyet serioze mund të përfshijnë sëmundje neurologjike. Blefarospazma është një çrregullim i përjetshëm. Bisedoni me mjekun se si të lehtësoni simptomat. Gjithashtu, merrni në konsideratë mbajtjen e një ditair për të ndjekur kur ndodh shtrëngimi apo dridhja. Ju mund të vëreni se ndodh gjatë ekspozimit ndaj dritave të ndritshme, kohëve të stresit, ose kur jeni tepër i lodhur. Njohja e shkakut mund t’ju ndihmojë të shmangni ose reduktoni simptomat.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.