MENU
klinika

Këtu keni një listë!

Ushqime që mund t’i ruani në ngrirje ose t’i blini të ngrira

30.11.2023 - 12:15

Rafti i ngrirjes në frigoriferin tuaj mund të kthehet në vendin perfekt ku mund të ruani për një kohë të gjatë ushqimet më të shëndetshme. Ushqimet e ngrira janë një nga mënyrat më të mira për të përgatitur shpejt një vakt, një pije, apo për të shijuar disa lloje ushqimesh që iu ka kaluar sitina e prodhimit.

Frutat e pyllit 
Grumbulloni një shumëllojshmëri frutash pylli dhe ruajini ato në ngrirje për javë ose në qofë edhe për muaj me rradhë. Ato përbëjnë një zgjedhje të shkëlqyer, pasi mund të shtohen lehtësisht në receta të ndryshme dhe në pije shumë të shëndetshme.

Bizelet
Ju mund t’i shtoni në pjatat e makaronave apo të orizit, për t’a pasuruar vaktin tuaj me proteina, fibra dhe shumë vlera të tjera. Një alternativë e shkëlqyer për rastet kur nuk keni perime të freskëta, por ende dëshironi që t’i përfshini ato në vaktin tuaj.

Spinaqi
Ju mund ta përfshini atë lehtësisht në pije, supë, gjellë të ndryshme dhe në pjata të tjera me perime dhe mish.

Misri
Kallinjtë e freskët mund t’i gjeni me lehtësi në stinën e verës, por jo gjatë muajve të ftohtë të vjeshtës dhe dimrit. Prandaj ruajtja e tij në ngrirje, do t’ju ndihmojë ta keni në tryezë gjatë gjithë vitit. Misri e ruan ëmbëlsinë e tij shumë mirë, biles edhe më mirë se misri i konservuar. Nuk keni nevojë të shkrini misrin e ngrirë përpara përgatitjes, por shpëlarja e shpejtë e tij mund të ndihmojë në shkrirjen e akullit.

Barbunjat
Një burim i mrekullueshëm priteiansh bimore, që mund ta shtoni në sallata dhe pjatat me perime në çdo kohë,

Mishi
Sigurisht që nuk kishte si të mungonte edhe mishi. Gjithmonë mbetet një veprim i mençur që në raftin e ngrirjes të ruani edhe mish. Ai mund të jetë i llojeve të ndryshme, e ju majde mund ta pastroni dhe ta prisni në feta, në mënyrë që kur ta gatuani t’i kurseni vetes kohë.

Karkalecat
Nëse jeni adhurues i ushqimeve të detit, jeni me fat. Në këtë listë mund të shtoni edhe karkalecat. Ato gatuhen në pak minuta, duke bërë një vakt të shëndetshëm e të pasur me proteina dhe jod.