MENU
klinika

“Journal des Femmes”

Shqipëria, destinacioni ideal për udhëtarët që kërkojnë natyrë të virgjër

26.03.2024 - 11:34

Shqipëria është shndërruar në një nga destinacionet turistike më tërheqëse për pushime, falë çmimeve të lira, ujërave të kristalta, natyrës së pacënuar dhe trashëgimisë së pasur kulturore, sipas të përditshmes franceze “Journal des Femmes”.

Kur kërkojmë një destinacion pushimesh në Evropë, që ofron motin e nxehtë, detin, ujërat e kristalta, natyrën dhe një trashëgimi të pasur historike dhe kulturore, ne përgjithësisht mendojmë menjëherë për Italinë, Ibizën apo edhe disa ishuj të Portugalisë.

Të gjitha destinacionet në Evropën Perëndimore, një rajon evropian krejtësisht i ndryshëm, i vendosur në juglindje, përmbush të gjitha kriteret e dëshiruara për pushime të paharrueshme.

Rajoni ka një klimë mesdhetare në bregdetin e tij dhe në brendësi një klimë kontinentale, dhe kufizohet nga lumenjtë Danubi, Sava dhe Kupa në veri.

Ballkani është i pasur falë gjuhëve, kulturës dhe feve të tij.

Kjo pjesë e Evropës përfshin gjeografikisht Shqipërinë, Bosnjë-Hercegovinën, Bullgarinë, Greqinë, Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe pjesërisht Kroacinë, Serbinë, Slloveninë, Rumaninë dhe Turqinë Evropiane.

Ky rajon po tërheq gjithnjë e më shumë vizitorë të huaj dhe viti 2024 padyshim nuk do të bëjë përjashtim.

Sipas ekspertes së udhëtime të “Responsible Travel”, Emma Heywood Shqipëria është një destinacion i paeksploruar në Evropë që ofron mot të ngrohtë, det, male, liqene, kanione dhe një kulturë magjepsëse dhe miqësore.

Destinacioni po fiton popullaritet dhe po tërheq një numër në rritje udhëtarësh të etur për të eksploruar dhe zbuluar natyrën e tij, veçanërisht liqenet, lumenjtë dhe plazhet madhështore.

Për më tepër, Shqipëria është shumë më e lirë se Kroacia, një nga destinacionet kryesore për turistët.

Nëse dëshironi të zbuloni territore të reja këtë verë me familjen tuaj, tani e dini se ku t’i përqendroni kërkimet tuaja!