MENU
klinika

Ja ç'thonë studiuesit

Fëmijët dhe gratë shtatzënë nuk duhet të konsumojnë ton peshku

30.01.2020 - 10:55

Ushqimi i shëndetshëm është vetëm çështje ndërgjegjësimi.

Fatkeqësisht, industria ushqimore e ka bërë më të vështirë ndonjëherë të dimë në të vërtetë se çfarë është e shëndetshme dhe çfarë jo, duke vendosur reklama dhe etiketa disi “mashtruese”.

Autoritetet spanjolle rekomandojnë që fëmijët poshtë moshës 10 vjeç dhe gratë shtatzënë të mos konsumojnë ton peshku. Por përse?

8 “Healthy” Foods That Can Actually Be Bad for You

Kjo për shkak të nivelit të lartë të merkurit që është gjendur tek toni i peshkut. Ky metal toksik shkakton nervozizëm, probleme me tretjen dhe me sistemin imunitar.

Çfarë duhet bërë në vend të kësaj:
Kufizoni konsumin e tyre dhe kërkoni më mirë për peshk të freskët, rritur në ujëra të pastër.