MENU
klinika

Shumica prej nesh i hamë çdo ditë, madje edhe fëmijët!

Këto 4 ushqime rrisin rrezikun për t’u prekur nga diabeti

01.12.2024 - 17:17

Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët britanikë, disa lloje të ushqimeve të përpunuara mund të rrisin ndjeshëm rrezikun e diabetit të tipit 2.

Studiuesit ndoqën pothuajse 312,000 njerëz nga tetë vende evropiane për një mesatare prej 11 vjetësh, dhe pothuajse 15,000 prej tyre zhvilluan diabetin e tipit 2.

Ushqimi i përpunuar me 10% u shoqërua me një rritje prej 17% të rrezikut të diabetit.

Ushqimet rrisin rrezikun e diabetit

Ushqimi që përmban shumë kalori, sheqer, yndyrë dhe kripë është më i dëmshmi dhe shkencëtarët kanë dalluar katër lloje:

ushqime të kripura
produkte me origjinë shtazore, si mishi i përpunuar
ushqime të gatshme
Pijet e ëmbla (lëngje dhe pije të tjera të ëmbla)
Hulumtimet kanë treguar se këto katër lloje ushqimesh lidhen me një rrezik më të lartë të diabetit.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Mund të gjenden në treg dhe shumë lirë

10 ushqimet që luftojnë presionin e lartë të gjakut

A krijon varësi prej kafesë dhe efekti në organizëm?!

“Kafeina, droga psikoaktive më e konsumuar në botë”


Nga vetitë e shumta për shëndetin, te mënyra e kultivimit

Ndryshimet mes çajit të zi dhe jeshil

Sezoni i qumështit të bletës

Shëruesi magjik i shumë sëmundjeve