Më poshtë janë renditur 5 ushqime që, sipas kërkimeve shkencore, mund t’ju ndihmojnë të përballeni në mënyrë efektive nga fryrjet e bezdisshme.
Kastravec
Kastraveci është një burim i shkëlqyer uji dhe përmban antioksidantin kuercetin, i cili ka veti anti-inflamatore. Përmbajtja e tij e lartë e ujit ndihmon në largimin natyral të natriumit dhe lëngjeve të tepërta nga trupi. Përveç kësaj, vlera e ulët kalorike e bën atë ideal për një dietë të lehtë.
Xhenxhefil
Xhenxhefili ka një traditë të gjatë si një ndihmës natyral anti-inflamator dhe tretës. Ai përmban përbërësin aktiv gingerol, i cili ndihmon në reduktimin e inflamacionit dhe përmirësimin e tretjes. Hulumtimet kanë treguar se xhenxhefili mund të ndihmojë në zvogëlimin e gazrave dhe shqetësimit të fryrjes.
Ananasi
Ananasi përmban enzimën bromelain, e cila kontribuon në tretjen më të mirë të proteinave dhe ka veti të forta anti-inflamatore. Ngrënia e ananasit mund të ndihmojë në reduktimin e ënjtjes së shkaktuar nga tretja e dobët ose mbajtja e lëngjeve. Përveç kësaj, është i pasur me vitaminë C, e cila forcon sistemin imunitar.
Banane
Bananet përmbajnë sasi të larta të kaliumit, një mineral që ndihmon në rregullimin e ekuilibrit të lëngjeve në trup. Ato ndihmojnë në luftimin e mbajtjes së lëngjeve që mund të shkaktohet nga konsumimi i tepërt i natriumit. Përveç kësaj, ato janë të lehta për t’u tretur dhe mund të lehtësojnë shqetësimin e stomakut.
Kos natyral
Kosi është i pasur me probiotikë, të cilët ndihmojnë në ruajtjen e ekuilibrit të florës së zorrëve. Konsumimi i shpeshtë i tij mund të zvogëlojë fryrjet e shoqëruara me çrregullime të tretjes si sindroma e zorrës së irrituar. Përveç kësaj, është një burim i mirë i kalciumit dhe proteinave, të cilat përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm.