MENU
klinika
Jo çdo gjë që mësuam në shkollë është e saktë

8 faktet e gabuara që mësuam në shkollë

Mbi 200 divorce si pasojë e video-lojërave

Fortnite, shkak për 5% të divorceve në Britani

5% e martesave në Angli dështojnë për shkak të video-lojërave. Sipas Quartz, teknologjia përmirëson jetën,...

Ndikimi i saj tek Anglia dhe anglezët

Britania përmes librave të Agatha Christie

Për shumë njerëz, Agatha Christie është një përfaqësuese po aq e denjë e Anglisë, sa...

Intervistë

Anxhela Peristeri: Shpirti ma di!

Një artiste si Anxhela Peristeri ngjall gjithnjë kureshtje për ta dëgjuar dhe jo vetëm, pasi...

Nga Jani Prifti

Arbëreshet rikthehen në Himarë: Kjo është toka e të parëve tanë

Një grup të rinjsh arbëreshë, kanë udhëtuar nga ‘Piano degli Albanesi’ nga Siçilia në Himarë....

Gjuhëtari i arbëreshëve

Si e ‘takova’ Çabejn në 1987 në Shqipërinë komuniste

Nga Matteo Mandala* “Në botën e arbëreshëve të Italisë” ka qenë i pari libër që...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 18 shtator?

1793 – George Washington vendos gurë-themelin e parë për ndërtesën e Kongresit ose Kapitol, dega legjislative...

Bestseller

Titujt më të shitur të javës sipas rrjetit të librarive Adrion

1. ALKIMISTI toena PAULO COELHO 2. MISTERI I TRENIT BLU dituria AGATHA CHRISTIE 3. SEKRETI...

"Rrethi" e Arthur Schnitzler

Drama erotike përballë kafenesë dhe tallavasë

Nga Andreas Dushi Për tri netë radhazi në teatrin “Migjeni” të Shkodrës u vu në skenë...

Sadik Bejko

“Paqja e përgjakur” e Ndrek Lucës

Si u hoq nga skena shfaqja e Lucës. Veç shtetit, dhe artisët ia kanë nxjerrë...

Hermes Kafexhiu

Lufto dhe ti si Linda për t’u shkolluar!

Kjo foto historike është marrë nga një album i “New York Times” shkrepur në vitin...

Dossier/ Pjesa e dytë

Grupe identitare në Ballkan, vështirësi e bashkëjetesë

-Ciganët Ciganët(romët), të pranishëm në të gjitha vendet ballkanike, janë veçanërisht të shumtë në numër...

REKLAMA