MENU
klinika

Zbuloni ku ndodhet!

Statuja më e lartë në botë, pritet inagurimi!

28.10.2018 - 12:38

India është e vendosur të inagurojë statujën më të lartë në botë javën e ardhshme, figura e shtatlartë e Sardar Vallabhbhai Patel, një udhëheqës popullor politik dhe social, i cili ishte pjesë e luftës së lirisë që rezultoi në pavarësinë e Indisë nga sundimi kolonial britanik në 1947.

Duke arritur 182 metra mbi lumin Narmada në shtetin perëndimor indian të Gujarat, statuja është vendosur të zbulohet më 31 tetor, një figurë e formuar nga përafërsisht 1,850 tonë metrikë bronzi.

“Në botë, njerëzit flasin për Statujën e Lirisë në Amerikë. Ne duam të bëjmë një statujë të Sardar Patel në dyfishin e madhësisë së statujës së Lirisë”, tha kryeministri Narendra Modi në vitin 2013.

Statuja e Lirisë është 93 metra e lartë, duke përfshirë piedestalin e saj.

Projekti ambicioz u njoftua nga Modi në vitin 2010, kur ai ishte ende kryeministër i shtetit të Gujarat. E ndërtuar me fonde të ndara nga qeveria e shtetit Gujarat, ajo gjithashtu ka marrë mbështetje nga qeveria federale dhe kontributet individuale.

kolana e librave

Përllogaritur të kushtojë mbi 410 milionë dollarë, komisioni që mbikqyr ndërtimin kërkoi që donacionet publike të përfundonin statujën. Modi u bëri thirrje fermerëve anembanë vendit për të dhuruar materialin e hekurit.

Imazhet tregojnë punëtorë indianë që bëjnë punimet përfundimtare në statujën e Patel, i cili mban një këmishë, shall dhe mantel.

Promovuar si një ëndërr që Modi është i gatshëm të përmbushë në mandatin e tij të parë si Kryeministër, projekti përfshin një qendër muze, kërkimi dhe argëtimi.

Një hotel me 3 yje është ndërtuar në një kompleks aty pranë.