MENU
klinika

Washington Post

Një tjetër kandidate femër, një tjetër “makth” për Trumpin

12.02.2019 - 15:38

Senatorja Amy Klobuchar shpalli kandidaturën për presidente javën e kaluar, dhe që atëherë kanë nisur diskutimet.

Harrojeni të gjitha ato pretendime të kohëve të fundit se ajo mund të jetë treguar e pasjellshme me stafin e saj. Por gjithsesi, në fund të fundit, askush nuk e akuzoi Margaret Thatcher për sjelljen e saj.

Përqendrohuni në ato që ajo sjell në garë: një liberale; tetë vjet si kryeprokurore; një martesë e qëndrueshme, juriste, nënë, senatore, presidente?

Mbështetësit e Trumpit, dhe ish-republikanët e bardhë e shohin Trumpin si një njeri të arsimuar, tolerant, ambicioz dhe të ndërgjegjshëm.

Megjithatë, shumë republikanë anti-Trump votuan për atë në vitin 2016, sepse mendonin se Hillary Clinton ishte më keq. E njëjta gjë vlen edhe për një numër të mirë të demokratëve.

Ndërsa për Klobuchar, republikanët e Senatit, mendojnë se është e ndershme dhe e zhytur në mendime dhe do të ishte një sfidë e frikshme për presidentin. Ata gjithashtu mendojnë, megjithatë, se këto cilësi mund ta dëmtojnë atë brenda partisë së saj.

kolana e librave

Analisti politik Amy Walter, kohët e fundit e ka trajtuar këtë temë dhe argumenton se demokratët janë shumë më pak ekstremë apo më të pastër se sa mendohet.

Ajo vë në dukje se pothuajse shumica e demokratëve preferojnë një kandidat që mund ta mundë Trumpin sesa ai që ndan të njëjtat pikëpamje politike me ta.

Klobuchar gjithashtu mund të ndihmohet nga të rinjtë ose ish-republikanët, që u zhgënjyen nga partia e tyre, që e votuan nëntorin e kaluar.

Shumica dërrmuese e shteteve ose nuk kanë regjistrim partiak ose lejojnë që të regjistruarit e pavarur të votojnë në zgjedhjen e tyre. Trump e përdori këtë që miliona njerëz që nuk kishin marrë pjesë ndonjëherë në zgjedhje, të votonin atë. Klobuchar mund të bëjë diçka të ngjashme.

Rruga për në Shtëpinë e Bardhë është e gjatë, dredha-dredha dhe e mbushur me rreziqe. Por mos u habitni nëse Klobuchar tejkalon pritjet, tejkalon sfidat dhe përfundon në krye të Shtëpisë së Bardhë…