MENU
klinika

Zgjedhjet e 30 qershorit

OSBE/ODHIR: Vendimi i opozitës i pashembullt!

18.04.2019 - 11:53

“OSBE/ODIHR pritet të sjellë në Shqipëri, 250 vëshgues për zgjedhjet vendore të 30 qershorit”, kështu bëhet me dije në raportin për nevojën e vëzhgimit të zgjedhjeve.

OSBE/ ODHIR vlerëson se në Shqipëri ka mosbesim e polarizim mes partive, situatë e cila mund të ndikojë në mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Shumica e bashkëbiseduesve të ODIHR nënvizuan një shkallë të lartë të polarizimit dhe mosbesimit midis tyre, partitë politike dhe politizimi i institucioneve të cilat mund të ndikojnë negativisht në sjelljen e zgjedhjeve.

Përfaqësuesit e institucioneve shtetërore njoftuan se do të merren të gjitha masat për të siguruar një proces zgjedhor transparent dhe për të pranuar rekomandime e vëzhguesve të OSBE.

Zgjedhjet vendore të 30 qershorit do të zhvillohen pas një vendimi të pashembullt të opozitës në parlament për të hequr dorë nga mandatet e tyre.

Më tej, opozita organizoi një seri protestash që kërkojnë dorëheqjen e qeverisë dhe thirrjen për zgjedhje të parakohshme parlamentare. Qeveria i hodhi poshtë këto kërkesa.

Përplasjet politike në vend pezulluan reforma të rëndësishme, duke përfshirë edhe ate zgjedhore”, thuhet në raport.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN