MENU
klinika

8 drejtues të rinj të caktuar

‘Opozita e re’ merr poste drejtuese në Kuvend, Murrizi zv/kryetar i Parlamentit

08.05.2019 - 15:39

Maxhoranca ka zgjedhur sot deputetin demokrat, Myslim Murrizi si zëvendëskryetar i Parlamentit të Shqipërisë.

Murrizi do të marrë postin e zv.kryetarit të Parlamentit që dikur mbahej nga Edi Paloka. Ky votim është miratuar me 94 vota dhe 1 votë abstenim të vetë, Myslym Murrizit.

Gjatë votimit Gramoz Ruçi tha se vota ishte e Murrizit që sipas tij voton abstenim sepse është në konflikt interesi.

Ndërkohë që po sot janë caktuar dhe drejtuesit e Komisioneve Parlamentar që do të drejtohen nga “opozita e re”.

Rudina Hajdari do të jetë kryetare e Komisionit të Integrimit, ndërkohë që, Fatjona Dhimitri Kryetare e Komisionit të Medias.

Enver Roshi ka marrë drejtimin e Komisionit të Shendetësisë, ndërkohë që Ralf Gjoni është zgjedhur zv.kryetar i Komisionit të Jashtëm.

Postet që mori ‘opozita e re’:

– Myslym Murrizi, zëvendëskryetar i Kuvendit

– Rudina Hajdari, kryetare e Komisionit të Integrimit Europian

– Fationa Dhimitri, kryetare e Komisionit të medias

– Enver Roshi, kryetar i Komisionit të Shëndetësisë

– Alban Zeneli zv.kryetar në Komisionin e Sigurisë

– Halil Jakini zv.kryetar i Komisionit të Veprimtarisë Prodhuese

– Korab Lita, zv.kryetar i Komisionit të Ligjeve

-Ralf Gjoni zv.kryetar i Komisionit të Jashtëm