MENU
klinika

Editorial i The Guardian

Më në fund disa të vërteta të hidhura për britanikët

13.09.2019 - 13:57

Tani që është publikuar Yellow hammer, është e qartë SE Brexit pa marrëveshje është një recetë për kaos, me mungesa të furnizimit mjekësor e pasoja që tashmë po trembin njerëzit në të gjithë vendin.

Ndërsa ndikimi afatgjatë i një divorci të hidhur është strategjikisht më i dëmshëm sesa çdo tronditje fillestare, madje tani të gjithë po frikësohen nga bllokimet e trafikut dy-ditor, rritjes së çmimit të energjisë, trazirat civile ose mungesa e ujit të pastër.

Duke pasur parasysh të gjitha politikat e Brexit, është e jashtëzakonshme që ministrat menduan se është e përshtatshme për të fshehur paralajmërime të tilla nga parlamenti dhe publiku.

“Çekiçi i verdhë” përfaqëson një skenar të rastit më të keq, dhe kërkon trajtim të kujdesshëm. Duket se ka më shumë të ngjarë që ajo të përcaktojë atë që shërbyesit civilë besojnë se do të ndodhin sesa ato që ata mendojnë se jo.

Me siguri kjo alarmon të gjithë ata që duan që Mbretëria e Bashkuar të vazhdojë në një partneritet konstruktiv me fqinjët tanë, qoftë brenda apo jashtë BE. Duke pasur parasysh vështirësitë e mëdha që mund të pengonin negociatat tregtare, Mbretëria e Bashkuar dukej e detyruar të ndiqte një kurs të tillë.

Meqenëse parlamenti nuk e ka përjashtuar Brexit marrëveshje, parashikimet nuk janë aq të frikshme, edhe nëse një zgjatje nga BE nuk është e garantuar.

Por mbetet tejet shqetësuese që anëtarët e rrethit të kryeministrit, siç duket besuan, se trazirat dhe mungesat mund të jenë tipare të së ardhmes së afërt për të cilën ai po përgatit vendin.