MENU
klinika

Qeveria teknike në Maqedoninë së Veriut

12 femra në kabinetin e kryeministrit teknik

04.01.2020 - 09:30

Kabineti i qeverisë teknike të cilën do të drejtojë ish ministri i brendshëm Oliver Spasovski do të numërojë 12 femra nga gjithësejt ministrat dhe zv.ministrat e kabinetit qeveritarë.

Kështu, buxhetin e shtetit do të vazhdojnë të drejtojnë 3 femra, mes tyre edhe një shqiptare por edhe sekretari shtetërorë tek financat është femër.

Kabineti Spasovski:

Kryeministër – Oliver Spasovski

Zv.kryeministër – Mila Carovska

Zv.kryeministër për eurointegrime – Bujar Osmani

Ministër i punëve të brendëshme – Naqe Çulev

Zv.ministër – Sllavjanka Petrovska

Zv.ministër – Agim Nuhiu

Ministër i punëve të jashtme – Nikola Dimitrov

Zv.ministër – Andrej Zhernovski

Ministër i mbrojtjes – Radmila Shekerinska

Zv.ministër – Bekim Maksuti

Ministër i drejtësisë – Renata Deskoska

Zv.ministër – Oliver Ristovski

Ministër i financave – Nina Angelovska

Zv.ministër – Gordana Dimitrievska – Koçevska

Zv.ministër – Shiret Elezi

Ministër i ekonomisë – Kreshnik Bekteshi

Zv.ministër – Kiril Kolemishevski

Ministër i arsimit dhe shkencës – Arbër Ademi

Zv.ministër – Elizabeta Naumovska

kolana e librave

Ministër i shëndetësisë – Venko Filipçe

Zv.ministër – Armend Arsllani

Ministër i vetqeverisjes lokale – Goran Milevski

Zv.ministër – Dejan Pavleski

Ministër i kulturës, rinisë dhe sportit – Hisni Ismaili

Zv.ministër – Vladimir Lazovski

Ministër i ambientit jetësorë dhe planifikimit hapësinorë – Naser Nuredini

Zv.ministër – Jani Makraduli

Ministër i sistemit politik dhe marrëdhënieve mes komuniteteve – Sadulla Duraku

Zv.ministër – Nexhad Mehmedoviq

Ministër i transportit dhe lidhjeve – Goran Sugarevski

Zv.ministër – Sadik Beqiri

Ministër i shoqërisë informative dhe administrate – Damjan Mançevski

Zv.ministër – Nevenka Stamenkovska Stojkoski

Zv.ministër – Aleksandar Bajdevski

Ministër i punës dhe politikës sociale – Rashella Mizrahi

Zv.ministër – Sanella Shkrijelj

Zv.ministër – Gjonul Bajraktar

Ministër i bujqësisë, pylltarisë dhe menaxhimit të ujërave – Trajan Dimkovski

Zv.ministër – Cvetan Trifunovski

Zv.ministër – Blage Cvetkoviq

Dhe ministra pa resor: Robert Popovski, Edmond Ademi, Muzafer Bajram, Zorica Apostolovska, Bardhyl Dauti, Elvin Hasani, Hisen Xhemaili.