MENU
klinika

Borell: Synojmë të ndërpresim financimet për autorët e mizorive në Ukrainë

BE heq dorë nga nafta ruse, miratohet paketa e gjashtë e sanksioneve kundër Putinit

03.06.2022 - 12:58

Këshilli Evropian ka miratuar zyrtarisht paketën e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë. Organi më i lartë politik i BE, përmes Josep Borell ka thënë se paketa e re e sanksioneve rrit “kufizimet në aftësinë e Kremlinit për të financuar luftën”.

“Ne po ndalojmë importin e naftës ruse në BE dhe me këtë shkurtojmë një burim masiv të ardhurash për Rusinë. Ne po ndërpresim më shumë nga bankat kryesore ruse nga sistemi ndërkombëtar i pagesave SWIFT.

Ne po sanksionojmë gjithashtu ata që janë përgjegjës për mizoritë që u zhvillua në Bucha dhe Mariupol dhe ndaloi më shumë aktorë të dezinformimit që kontribuojnë aktivisht në propagandën e luftës të Presidentit Putin.”

Këshilli ka renditur fushat e ndryshme të ndikuar nga sanksionet si:

 

 

Embargoja e naftës

Ç’SWIFTing e bankave shtesë ruse dhe bjelloruse

Transmetimi

Kufizimet e eksportit

Shërbime konsulence

Listimet individuale

Burimi: CNN