MENU
klinika

Nga përkthyesit tek analistët financiarë

10 punët që mund të zhduken nga inteligjenca artificiale

31.03.2023 - 10:05

Revolucioni i punës i shekullit XXI përfshin integrimin e të ashtuquajturës Inteligjencë Artificiale (AI). Kjo është kuptuar nga OpenAI, kompania që Elon Musk bashkëthemeloi me Sam Altman, dhe me këtë në mendje ata lançuan ChatGPT vitin e kaluar: një prototip i specializuar në dialog.

Tashmë, e përballur me dyshime për stabilitetin e vendeve të punës me ardhjen e inteligjencës artificiale, e njëjta kompani ka bërë një analizë për të ardhmen e vendeve të punës dhe ndryshimet që do të sjellë kjo lloj teknologjie.

Analiza arrin në përfundimin se inteligjenca artificiale do të ndikojë në 80% të vendeve të punës në të ardhmen e afërt. Nga kjo, 10% do të thotë zëvendësim i punës në tërësi; ndërsa 19% do të kryejnë gjysmën e detyrave.

Një tjetër nga përfundimet sugjeron se punët që do të vënë re më shumë praninë e sistemeve të AI janë ato me “të ardhura më të larta”. Megjithatë, vetë raporti paralajmëron për vështirësinë e parashikimit të pasojave reale. Ajo që bën të qartë është se punëtori do të duhet të përballet me një ndryshim rrënjësor në tregun dhe në performancën e punës.

Në fotogalerinë e mësipërme njihuni me 10 punët më të prekura nga inteligjenca artificiale.

Burimi: A2 CNN

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Një gjë është e sigurt! Do përparojë shumë!

A do arrijë Inteligjenca Artificiale ta eliminojë njeriun?

Bill Gates: Do të përshpejtojë sektorin e inovacionit

“Inteligjenca artificiale do të ndihmojë me pabarazinë sociale”


Do të ofrojë veçori themelore

Po vjen telefoni Barbie!

Çfarë funksione shëndetësore mund të kryejë

Prezantohet unaza e veçantë Galaxy

E fuqizuar nga Inteligjenca Artificiale

Google Keep do të ju ndihmojë në krijimin e listave

Vetëm për përdoruesit premium!

X prezanton veçori të reja kërkimi