MENU
klinika

Parashikimi i zymtë

“Brenda një dekade, 20 mln vende pune do humbasin prej AI”

21.02.2024 - 08:42

Rreth 20 milionë vende pune në BE do humbasin nga Inteligjenca Artificiale brenda një dekade. Sipas një studimi të kryer nga “Centers for European Policy Network”, teksa progreset e mëparshme teknologjike kanë rritur kompetencat e vartësve dhe produktivitetin e tyre, Inteligjenca Artificiale duke se do shkatërrojë profile të tëra profesionale.

Skepticizmi lidhur me avancimin e jashtëzakonshëm të IA rritet, veçanërisht nëse njeriu do preket drejtpërdrejt, e në ato raste kur nuk është në shërbimin e tij, por përjashtues. Mendohet se brenda 10 vitesh, do të jenë shumë profesione që janë të kërcënuara të zhduken, duke rritur papunësinë, dhe duke krijuar probleme publike sociale serioze. Spektri më i prekur sipas anketimeve të deritanishme duket se do të jetë ai i menaxherëve, avokatëve e specialistëve të politikave të marketingut.

Humbja profesioneve dhe hyrja e IA gjerësisht do të sillte edhe një shtrembërim te tregut të punës, çka shoqëria bashkëkohore ende nuk është e përgatitur. /Klan News

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Nga përkthyesit tek analistët financiarë

10 punët që mund të zhduken nga inteligjenca artificiale

Bill Gates: Do të përshpejtojë sektorin e inovacionit

“Inteligjenca artificiale do të ndihmojë me pabarazinë sociale”