MENU
klinika

Nga harxhimi i baterisë së celularit te niveli rrezatimit dhe stresit

Arsyet pse duhet të fikni Wi-fi gjatë natës!

23.04.2024 - 11:20

Pasojat e përdorimit afatgjatë të teknologjisë moderne mund të mos dihen për një kohë të gjatë, pasi nevojiten kërkime afatgjata.

Sidoqoftë, ajo që dimë tani është se duhet të mbrojmë veten dhe pajisjet tona për t’i bërë ato të zgjasin më gjatë.

Këshillohet që të fikni ruterin Wi-Fi ose të paktën opsionin e telefonit, si dhe Bluetooth-in dhe lidhjet e tjera me valë kur nuk janë në përdorim. Së paku, bëjeni për të zgjatur jetën e baterisë.

Hulumtimet e fundit mbi teknologjinë celulare kanë treguar se duhet të fikni lidhjet me valë, veçanërisht Wi-Fi, gjatë natës. Arsyeja është se sinjali Wi-Fi dëmton baterinë sepse pajisja lidhet vazhdimisht me rrjetin pa nevojë.

Shkurton jetëgjatësinë e baterisë, por edhe kapacitetin e saj, i cili me kalimin e kohës zvogëlohet.

Nëse pajisjet tuaja mbështesin cilësimet e lidhjes Wi-Fi, mund ta caktoni që të fiket gjatë natës. Nëse dikush ju kërkon urgjentisht, patjetër do t’ju telefonojë, nuk do t’ju kontaktojë në internet.

Nëse telefoni juaj nuk ofron një opsion për të aktivizuar dhe fikur automatikisht lidhjen Wi-Fi, mos harroni ta bëni atë manualisht. Ekspertët e kësaj lloj teknologjie këshillojnë fikjen e ruterit Wi-Fi kur lidhja e internetit për pajisjet e tjera nuk është në përdorim, për të ulur nivelin e rrezatimit dhe stresit.