MENU
klinika
Liriku i patjetërsueshëm

“Im atë rri këmbëkryq në kulturën shqiptare”

Kompozitori krenar

Shtrausi, një nga romantikët e fundit

Muzikanti i shekullit XIX dhe XX, Shtraus ka përshkuar më shumë se 80 vjet histori...

Nga: Luan Rama

Valeri Larbo: Një shpresë e madhe për Shqipërinë tonë! 

Valeri Larbo (Valery Larbaud), një nga emrat e shënuar të letërsisë dhe kritikës franceze të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 11 qershor?

184 pes – Lufta trojane: Troja shkatërrohet dhe digjet – kjo datë sipas përllogaritjeve nga...

Nga Salih Mehmeti

“Me cilën datë duhet përkujtuar Lidhja Shqiptare e Prizrenit?”

Për mu 10 qershori i 1878-ës nuk âsht as histori e as krenari. 19 gushti...

Nga: Luan Rama

Leon Rey, fotograf i antikiteteve dhe i nudos

Kur kishte zbarkuar për herë të parë në Shqipëri bashkë me senatorin Justin Godart, i...

Korça e serenatave

“Karnavale 12” gjurmë në fotografi

   Për të dymbëdhjetin vit radhazi, grupe nga Shqipëria dhe jo vetëm, sollën performancat e...

"Bir i Zeusit"

Aleksandri i Madh-madhështia e pazakontë

323 pes – Vdiq Aleksandri i Madh – disa kanë argmentuar se vdiq më 13...

Saul Bellow

Çfarë kemi mësuar nga historia? 

    Romancieri Saul Bellow lindi më 10 qershor 1915, në një familje hebreje, fliste...

FemArt

Gratë për gratë

     Për të shtatën herë,  Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, organizon festivalin...

Lidhja e Prizrenit

Shqiptarët NJË për kombin

10 Qershori i vitit 1878, shënoi fillimin e organizimit dhe themelimin e Lidhjes Shqiptare të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 10 qershor?

323 pes – Vdiq Aleksandri i Madh – disa kanë argmentuar se vdiq më 13...

REKLAMA