MENU
klinika
Rrëfimi i arkeologut francez më 1872

Origjinën e fustanellës helene kërkojeni në Shqipëri

"Mjeshtri i përulësisë"

Ennio Morricone në intervistën e fundit: Kam qarë vetëm…

       “Kam qarë vetëm dy herë në jetën time, njëherë për “Mission” dhe...

Visar Zhiti

Çështja Camaj dhe Koliqi – Nën vëzhgim…

       Ndërsa kisha kujtuar se e kisha mbaruar librin tim “Kartela të Realizmit...

Konkursi "Bujqësia&Turizmi"

Shpallen 10 fotografitë finaliste, juria fton në gjykim publikun

        Me 117 pjesëmarrës, u publikuan sot nga ministria e Bujqësisë dhe...

Në djall ironia!

Rilke: katër këshilla për poetët e rinj

       Në vitin 1903, duke këshilluar një poet të ri, Rainer Maria Rilke...

Rrajca në UNESCO

Ku tjetër, gjenden 14 liqene tok?!..

        Administrata e Zonave te Mbrojtura Elbasan, solli sot në vëmendje 3-vjetorin...

"Grekët na vodhën historinë"

Akademiku Apollon Baçe: Akili, Pirro dhe Aleksandri i Madh janë…

      Akademiku Apollon Baçe hedh poshtë versionin zyrtar që Pirro, Akili dhe Aleksandri...

Mirash Ivanaj

Ja ç’bënë komunistët!

Ministër i Arsimit Kombëtar 1933-1945. Me emrin e tij, lidhet ajo qe njihet si “Reforma...

Po testamenti i bamirësive?

Kush i shtypi dy abetaret e Veqilharxhit?

Bamirësi i madh Vangjel Zhapa nga Labova e Madhe, i cili vdiq në vitin 1865,...

Shkruan Ruzhdi Bakalli

Kushtetuta e 2 Korrikut

Akademik Profesor Gazmend Zajmi eshte perpiluesi i vetem i Deklarates Kushtetuese te 2 Korrikut. Akademiku...

Vdekja e gjeniut

Zoti krijoi gjenitë; Morricone ka krijuar parajsën

         Ashtu siç Zoti krijoi gjenitë, ca gjeni krijuan vepra hyjnore. Ashtu...

Fotografi

U gjet në Himarë, varreza tumulare e epokës së bronzit

        Një varrezë tumulare e periudhës së Bronzit të vonë, që i...

REKLAMA